NIKO DIMSCHAKELAARS EN PHILIPS HUE TO THE RESCUE

Enkele weken geleden begonnen we ( last-minute ) aan de inrichting van de babykamer , maar stootten al snel op een praktisch probleem:Door de herinrichting van de kamer kwam de lichtschakelaar bijna onbereikbaar verstopt te zitten achter het babybedje.De schakelaar “even verplaatsen” zou in dit geval gepaard gaan met heel wat slijpwerk, leidingen doorvoeren, plamuren, schilderen, .. (en waarschijnlijk nog een dozijn onvoorziene omstandigheden)...Maar Niko & Philips bleken hiervoor een alternatieve oplossing te hebben uitgedacht, namelijk de draadloze dimschakelaar van Niko in combinatie met de Philips Hue lamp.

De minimalistische , draadloze schakelaar kan immers op eender welke plek in huis eenvoudig tegen de muur gekleefd/geschroefd worden, zonder slijpwerk. Problem solved!Een interessante oplossing die zowel tijd, moeite als geld bespaart.Over het vervangen van batterijen moet je je ook al geen zorgen maken: de schakelaar werkt batterijloos, dankzij de power-harvesting technologie waarbij de energie wordt opgewekt door de druk op de knop zelf.

Leuke extra: met de Philips Hue-app kan je verschillende sferen instellen voor de kamer.Gedimd licht, leeslicht, energetisch licht of voor de liefhebbers een kitscherige Savanne zonsondergang :)Hierbij kan je tot 3 sferen rechtstreeks koppelen aan de drukknoppen op de schakelaar en heb je meteen de juiste “mood” met 1 druk op de knop.Belangrijk aandachtspunt : de Philips Hue lamp is een E27-model dus enkel compatibel met E27-armaturen. Maar no worries, E27-compatibele armaturen zijn vrij standaard, dus keuze genoeg ;)


Wil je meer weten over de Niko dimschakelaar? Klik hier.